Izvor: Nezavisne Novine, 31.Jan.2017, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen jedan od najbogatijih biznismena u BiH

SARAJEVO - U akciji koju su u četvrtak izveli pripadnici FUP-a, te sarajevskog i zeničkog MUP-a, a u kojoj su tri osobe uhapšene zbog iznude, uhapšen je i bh. biznismen i jedan od vlasnika "Zovko Company", Marinko Zovko iz Žepča.

Osim Zovke, kako je Faktor već objavio, u ovoj akciji uhapšen je i poznati MMA borac Ajlin Ahmić (33), te M. H. (38), iz Bijelog Polja, a terete se za krivično djelo iznuda, počinjeno na štetu Asima Serdarića iz Visokog.

Akcija je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << izvedena pod nadzorom Tužilaštva ZDK, na čiji prijedlog je zenički Sud svoj trojici odredio jednomjesečni pritvor.

Kako Faktor nezvanično saznaje iz izvora bliskih istrazi, radi se o klasičnom "utjerivanju duga". Naime, Asim Serdarić, koji je inače vlasnik jedne visočke firme, Zovki je bio dužan ogroman novac, a navodno je riječ o stotinama hiljada maraka, za gorivo ( U vlasništvu firme Zovko Company, između ostalog je i lanac benzinskih pumpi Zovko Oil). Kada je Zovko od njega tražio svoj novac nazad, Serdarić ga je prijavio za iznudu.

U potrazi za dokazima policija je pretresla i nekoliko objekata i stanova na području Sarajeva i Zenice, te su izuzeti određeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Pripadnici FUP-a tako su zaplijenili veću količinu novca u različitim apoenima, vatreno oružje, municiju, više mobitela i SIM kartica, bilješke, rokovnike i dokumentaciju, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokazi.

Zovko je, inače, dovođen u vezu sa više poznatih manekenki, pjevačica i starleta, a poznat je u medijima po tome što je često znao malo jače "stisnuti gas", a potom se hvaliti snimcima brze vožnje na društvenim mrežama.

Tako se u martu ove godine "pohvalio" vožnjom od 250 kilometara na sat, na dionici od Banjaluke do Klašnica.

(Faktor)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.