Priveden direktor Rafinerije

Izvor: B92, 13.Nov.2013, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Priveden direktor Rafinerije

Beograd -- Na osnovu krivične prijave rukovodstva NIS, policija je privela četiri osobe, među kojima je i jedan od direktora Rafinerije Pančevo, saznaje B92.

Kako B92 nezvanično saznaje, u prijavi se navodi da su privedeni osumnjičeni za zloupotrebe prilikom raspisivanja tendera i angažovanja lokalnih podizvođača za različite radove u okrugu Rafinerije.

Kako saznajemo, policija i NIS će se sutra u toku dana oglasiti o ovom slučaju.

Kako agencija Beta saznaje, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policija je privela dvojicu rukovodilaca rafinerije Naftne industrije Srbije (NIS) u Pančevu, stranih državljana, i dvojicu srpskih državljana, vlasnika jednog privatnog preduzeća koje je obavljalo radove za potrebe pančevačke rafinerije nafte.

Reč je o direktoru Bloka prerada i rukovodiocu zaduženom za investicije u tom delu NIS-a, a oni su uhapšeni po krivičnoj prijavi rukovodstva ove kompanije.

Privedeni vlasnici srpskog preduzeća sumnjiče se za davanje, a rukovodioci rafinerije za primanje mita prilikom sprovođenja tendera za različite radove u krugu ovog NIS-ovog postrojenja, navode izvori Bete.

"U okviru sistematskog rada na sprečavanju korupcije u NIS-u na inicijativu kompanije, zajedno s MUP-om Srbije obavljena je provera niza projekata kako bi se otkrila eventualna kršenja korporativnih procedura nabavke na srpskom tržištu uz učešću lokalnih izvođača. Na osnovu provere u slučaju otkrivanja prekršaja biće preduzete odgovarajuće mere", piše u saopštenju NIS-a dostavljenom agenciji Beta.

Slučaj vodi Više tužilaštvo u Pančevu na čijem čelu je tužiteljka Gordana Čolić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Priveden direktor Rafinerije

Izvor: Blic, 13.Nov.2013

Na osnovu krivične prijave rukovodstva NIS, policija je privela četiri osobe, među kojima je i jedan od direktora Rafinerije Pančevo, saznaje B92...U prijavi se navodi da su privedeni osumnjičeni za zloupotrebe prilikom raspisivanja tendera i angažovanja loklalnih podizvođača za različite radove...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.