Uhapšen direktor Inspekcije rada zbog primanja mita!

Izvor: Press, 19.Mar.2014, 19:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen direktor Inspekcije rada zbog primanja mita!

Direktora inspekcijskih službi su uhapsili pripadnici Uprave kriminalističke policje, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.
Ministarstvo rada, zapošljavanja i socijalne politike saopštilo je kasnije danas da su pripadnici Uprave kriminalističke policije obavili pretres radnih prostorija Peurače, "zbog sumnje da je primio mito".

Ministarstvo ističe "da je primanje mita lična odgovornost pojedinca, kao i da podržava borbu protiv korupcije i kriminala i u >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << vezi sa ovim slučajem sarađuje sa istražnim organima i organima tužilaštva"

"U međuvremenu, Inspekcija rada Srbije nesmetano obavlja svoj posao", navodi se u saopštenju tog ministarstva, u čijuem sastavu je Inspekcija rada.

Peurača je, kako saznaju beogradski mediji, osumnjičen za primanje mita od 15.000 evra, a u akciju je, kako prenosi RTS na svom sajtu, bilo uključeno i Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Televizija B92 navodi, pozivajući se na nezvanične informacije, da je Peruača od vlasnika firme "Men pauer" (Man Power) prvo tražio 30.000 evra, da bi na kraju uzeo 15.000 evra za dokumenta, koja je kao državni službenik bio u obavezi da da".

"Peurača je ranije radio kao operativac u Službi za borbu protiv organizovanog kriminala, odakle je otišao za načelnika odeljenja za kontraobaveštajnu zaštitu u kabinetu ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića", navela je te televiziaj na svom sajtu.

TV B92 navodi i da je Peurača "u avgustu 2012. odlukom vlade postavljen na mesto direktora Inspekcije rada" i da je "uhapšen u hotelu "Hajat", posle ručka sa zamenikom direktora BIA Draganom Markovićem Markonijem". 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.