Uhapšen direktor Aerodroma Nikola Tesla“

Izvor: RTS, 02.Jul.2014, 13:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen direktor Aerodroma "Nikola Tesla“

Velimir Radosavljević, direktor Aerodroma "Nikola Tesla", uhapšen je danas zbog sumnje da je zloupotrebio položaj odgovornog lica, saznaje RTS. Radosavljeviću je određeno policijsko zadržavanje.

Direktor Aerodroma "Nikola Tesla" sumnjiči se da je sklopio štetan poslovni dogovor sa niskotarifnom avio-kompanijom "Viz er", čime je preduzeću na čijem je čelu naneo štetu veću od dva miliona evra.

Policija je saopštila da je Radosavljević osumnjičen da je, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prilikom samostalnog vođenja pregovora sa predstavnicima "Viz era", 29. januara 2010. godine zaključio Memorandum o razumevanju sa tom kompanijom, kojim joj je odobrio korišćenje aerodromskih usluga ispod cene, uključujući i popust od 20 odsto na putničku taksu, iako takve pogodnosti nisu mogle da budu odobrene nijednoj kompaniji.

Takvi povoljni uslovi korišćenja aerodromskih usluga uvedeni su kao mogućnost Zaključkom Vlade Srbije i Smernicama razvoja vazduhoplovnog tržišta kroz stimulacije u plaćanju aerodromskih naknada u Republici Srbiji tek 30. decembra 2013. godine, i to uz ispunjavanje konkretnih kriterijuma, koje navedena kompanija nije ispunjavala, navodi policija.

Uprkos tome, kompanija "Viz er" koristila je usluge beogradskog aerodroma po nižoj ceni već od 12. juna 2010. godine, na osnovu prethodno sačinjenog memoranduma.

Tek 25. marta 2011. godine zaključen je Ugovor o pružanju aerodromskih usluga kojim je Memorandum ozvaničen, a kojim su toj kompaniji odobreni popusti po svim osnovama na aerodromske usluge i putničku taksu sve vreme trajanja Ugovora.

Radosavljević je tako, navodi policija, omogućio sticanje imovinske koristi kompaniji "Viz er" u iznosu od 207.433.508,92 dinara, za koliko je oštećeno Privredno društvo Aerodrom "Nikola Tesla" a.d. Beograd.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen direktor Aerodroma

Izvor: Politika, 02.Jul.2014

Velimir Radosavljević osumnjičen da je kompaniji „Vizer” omogućio da zaradi više od 207 miliona dinara na štetu beogradskog aerodroma ..Velimir Radosavljević (56), direktor Aerodroma „Nikola Tesla”, uhapšen je juče zbog sumnje da je zloupotrebom položaja oštetio aerodrom za 207.433.508...

Nastavak na Politika...

Najnovija vest: Uhapšen direktor Aerodroma „Nikola Tesla“

Izvor: Danas, 02.Jul.2014

Velimir Radisavljević, direktor Aerodroma "Nikola Tesla", uhapšen je danas zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj, saznaje RTS. Radisavljević se sumnjiči da je sklopio štetan poslovni dogovor sa kompanijom „Vizer", čime je naneo štetu preduzeću na čijem je čelu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.