Izvor: Nezavisne Novine, 22.Apr.2018, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen crnokošuljaš Dražen Keleminec

JASENOVAC - Hrvatska policija uhapsila je predsjednika ekstremno desne stranke A-HSP Dražena Kelemineca u Jasenovcu, gdje je namjeravao da izvede performans sa svojim crnokošuljašima tokom državne komemoracije za žrtve zloglasnog ustaškog logora smrti.

Policija je zaustavila grupu crnokošuljaša u mjestu Uštica, koje se nalazi u opštini Jasenovac. Keleminec i njegove pristalice nalazili su se u dva automobila.

Kada ih je policija zaustavila, Keleminec je počeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << vrijeđati i omalovažavati policajce, pa je uhapšen, prenijeli su hrvatski mediji.

Policija je pri hapšenju primijenila silu, nakon čega je Keleminec uz optužni prijedlog zbog prekršaja protiv javnog reda i mira odveden pred nadležni prekršajni sud.

Uoči državne komemoracije u Jasenovcu pripadnici Hrvatskih oružanih snaga razvili su zastavu sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni!".

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.