Uhapšen bivši pripadnik HVO

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 30.Dec.2010, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen bivši pripadnik HVO

Bivši pripadnik Hrvatskog vijeća obrane, Zemir Kovačević, koji je osumnjičen za ubistva civila u Sijekovcu , pored Bosanskog Broda, juče je uhapšen u Švedskoj , na osnovu međunarodne potjernice. Kovačević se proteklih godina krio u malom gradu pored Ostersunda, gdje je živio sa svojom partnerkom, objavio je švedski list "Ekspresen".

U martu 1992. godine, u Sijekovcu je ubijeno 47 srpskih civila, a u optužnicama se navodi da su izvršioci bili Zemir Kovačević, od oca Asiba >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << iz Sijekovca, njegov mlađi brat čije ime nije utvrđeno, Marko Prkača, iz Slavonskog Broda, Nijaz Čaušević, od oca Muniba iz Sijekovca, te izvjesni Fulan i Šerac iz sela Koraća, u BiH.

Kako piše sarajevska štampa, slučaj Kovačević sada će preuzeti Tužilaštvo u Stokholmu.
 
Izvor:Srna

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Povezane vesti

Uhapšen zbog ratnog zločina

Izvor: RTS, 30.Dec.2010

Zemir Kovačević, osumnjičen da je počinio ratni zločin u Sijekovcu, kraj Bosanskog Broda, uhapšen u Švedskoj. Očekuje se da iz Bosne i Hercegovine u Švedsku stigne zahtev za izručenje. U martu 1992. godine u Sijekovcu ubijeno je 47 srpskih civila...Švedske vlasti zadržale su u pritvoru Zemira...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.