Uhapšen bahati vozač

Izvor: RTS, 04.Mar.2012, 23:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen bahati vozač

Vozač koji je izazvao tešku saobraćajnu nesreću na Pančevačkom putu uhapšen je večeras, rekao Tomo Zorić za RTS. U udesu koji je izazvao vozač Predrag Bojanić poginule dve sestre, a i dalje životno ugrožene teško povređene osobe.

Tridesetčetvorogodišnji vozač be-em-vea Predrag Bojanić, uhapšen je večeras, potvrdio je za RTS porparol Republičkog javnog tužilaštva Tomo Zorić. Bojanić je izazvao tešku saobraćajnu nesreću na Pančevačkom putu u kome >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su nastradale dve osobe.

"Republički javni tužilac Zagorka Dolovac dala je nalog da vozač koji je prouzrokovao saobraćajnu nesreću, bude hitno lišen slobode", izjavio je portparol Republičkog javnog tužilaštva.

„Tužilaštvo će staviti predlog da mu istražni sudija odredi pritvor i da onda bude izveden pred istražnog sudiju. Ističem da je nedopustivo da pritvor ne bude određen, odnosno da ne dođe do lišenja slobode nakon izvršenja krivičnog dela i u okviru Tužilaštva svi oni koji su činili propuste biće najstrožije kažnjeni", rekao je Tomo Zorić.

S obzirom na težinu saobraćajne nesreće, dve poginule i dve teško povređene osobe slučaj će preuzeti Više javno tužilaštvo u Beogradu, istakao je Zorić.

Dve osobe, teško povređene u saobraćajnoj nesreći i dalje su životno ugrožene.

"Stanje devojke je nepromenjeno, a muškarca blago poboljšano, ali su oboje i dalje u opasnosti", izjavio je za RTS portparol Kliničkog centra Srbije Drago Jovanović.

U toj nesreći koja se dogodila u noći između petka i subote poginule su dve sestre, a istraga je utvrdila da je vozač be-em-vea, koji je izazvao udes, bio pod uticajem alkohola i da nije poštovao pravila u saobraćaju, jer je prošao kroz crveno svetlo.

"Vozač be-em-vea Bojanić Predrag iz Pančeva odgovoran je za nezgodu. On nije zadržan i ide se u redovnu proceduru jer su istražni sudija i tužilac na licu mesta ustanovili da ne može uticati na svedoke", rekao je ranije za RTS Dragiša Simić, načelnik Uprave saobraćajne policije MUP-a Srbije.

Prema Simićevim rečima, alko-test na licu mesta je pokazao da je Bojanić imao 0,39 promila alkohola u krvi i odah je upućen na vađenje krvi.

U sudaru su nastradale su M.R. (27) i njena rođena sestra Lj.R. (23). U udesu su učestvovala dva automobila, be-em-ve, u kome je bilo pet osoba i "jugo", u kome se nalazio samo vozač.

Obe sestre sedele su na zadnjem sedištu be-em-vea, a pored njih i 25-godišnja J.J. Vozač "juga", 30-godišnji P.F. takođe je povređen.

Krećući se iz pravca Pančeva vozilo marke be-em-ve je, velikom brzinom, prednjom desnom stranom udarilo u bočnu levu stranu "juga" koji se uključivao u glavnu ulicu.

Od siline udara "jugo" je prepolovljen. Posle sudara, be-em-ve je zadnjim delom udario u banderu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.