Uhapšen advokat zbog afere Petrobras u Brazilu

Izvor: B92, 27.Nov.2015, 22:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen advokat zbog afere Petrobras u Brazilu

Brazilska policija saopštila je večeras da je uhapsila advokata jednog od osumnjičenih za korupcionašku aferu državne naftne kompanije Petrobras u Brazilu.

Policija je navela da je Edson Ribeiro priveden na međunarodnom aerodromu u Rio de Žaneiru po dolasku iz Majamija.

Ribeiro je advokat bivšeg direktora Petrobrasa Nestora Servere. Protiv njega se vodi istraga jer se sumnja da je uticao na svedoke kako ne bi svedoćili protiv Servere.

Nekoliko predstavnika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vladajuće Laburističke stranke sumnjiči se za prikrivanje više od 1,2 miliona dolara mita koji je ;Petrobras ;dao stranci od 2008. do 2010. godine.

Ta afera izazvala je krizu u Brazilu gde su ranije ove godine organizovani masovni protesti protiv predsednice Brazila Dilme Rusef, iako se ona ne nalazi na spisku osumnjičenih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.