Uhapšen advokat, blizak Navaljnom; Preti mu tri meseca zatvora

Izvor: B92, 30.Apr.2021, 09:29

Uhapšen advokat, blizak Navaljnom; Preti mu tri meseca zatvora

Moskva -- Ruske bezbednosne snage privele su Ivana Pavlova, advokata Antikorupcijske fondacije opozicionara Navaljnog u slučaju koji tužilaštvo smatra ekstremističkim.

Ova informaciju otkrio je kolega uhapšenog Jevgenija Smirnova putem Fejsbuka.

Advokatu preti tri meseca zatvora, ako ga proglase krivim, preneo je Rojters.

Pavlov, koji je advokat specijalizovan za izdaju, špijunažu i ostala osetljiva pitanja, optužen je da je otkrio tajne informacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji se tiču aktuelne strage, dodao je Smirnov.

Pavlov, koji živi u Sankt Petersburgu, priveden je u hotelu "Moskva", saznala je agencija TAS S, citirajući neimenovani izvor.

U četvrtak, Pavlov je predstavljao Navaljnog pred sudom u Moskvi, pošto tužilaštvo traži da se grupa Navaljnog prolasi ekstremističkom organizacijom.

Podsetimo, Navaljni služi kaznu zatvora od dve i po godine u regionu Vladimir zbog kršenja uslovne slobode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uhapšenom advokatu Navaljnog preti tri meseca zatvora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2021

Ruske bezbednosne snage su privele Ivana Pavlova, advokata Antikorupcijske fondacije opozicionara Alekseja Navaljnog u slučaju koji tužilaštvo smatra ekstremističkim, otkrio je putem Fejsbuka kolega uhapšenog Jevgenij Smirnov...Advokatu preti tri meseca zatvora, ako ga proglase krivim, preneo je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.