Uhapšen Saša Mirković

Izvor: B92, 11.Sep.2017, 08:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Saša Mirković

Beograd -- Bivši predsednik Skupštine opštine Zaječar Saša Mirković priveden je zbog sumnje da je zloupotrebio službeni položaj dok je obavljao tu funkciju.

Kako RTS saznaje, Mirković je uhapšen zbog navodnih malverzacija koje je činio dok je bio predsednik skupštine opštine Zaječar i bivši šef kabineta gradonačelnika Zaječara. Hapšenje je povrdilo i MUP.

U istoj policijskoj akciji uhapšena je još jedna osoba iz vrha tadašnje zaječarske vlasti. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Večernje novosti podsećaju da je Državna revizorska institucija krajem juna podnela prijavu zbog Mirkovića jer je, navodno, 2015. godine nelegalno zaprašivao komarce i krpelje i kupovao toalet-papir.

Mirković je bio poslanik SNS, predsednik Skupštine Zaječara i pomoćnik ministra saobraćaja, kada je na čelu tog resora bio Milutin Mrkonjić.

Međutim, isključen je iz SNS jer, kako je tada objašnjeno, nije ispunio odluku Glavnog odbora stranke i nije podneo ostavku na jednu od funkcija.

Nakon toga je upućivao brojne kritike i optužbe svojim bivšim stranačkim kolegama, između ostalog i u emisiji Dejana Anđusa, novinara koji je takođe bio blizak SNS, a nedavno je uhapšen i optužen za iznudu, pre nego što je pušten da se brani sa slobode.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.