Uhapšen Rus koji je bio u begu zbog ćerkinog crteža FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 30.Mar.2023, 10:09

Uhapšen Rus koji je bio u begu zbog ćerkinog crteža FOTO/VIDEO

Ruski državljanin Aleksej Moskaljov, je uhapšen i osuđen na dve godine zatvora jer je diskreditovao rusku vojsku, a njegova je ćerka dodeljena staratelju.

Ovo je danas za Rojters advokat Dmitri Zahvatov.

"On je pritvoren, da", napomenuo je Zahvatov.

Ruski medij "SOTA" izvestio je ranije da je Moskaljov (54) uhvaćen u Minsku u Belorusiji.

Moskaljov je postao interesantan ruskoj policiji prošle godine kada je njegova ćerka Maša (12) nacrtala >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << antiratnu sliku u školi, na kojoj se videlo kako Rusija ispaljuje rakete na ukrajinsku majku i dete, dodaje britanska novinska agencija.

On je kasnije optužen da je diskreditovao rusku vojsku i da je na društvenim mrežama ostavljao antiratne poruke.

Za ovaj slučaj se pročulo u Rusiji i van zemlje, posebno, nakon što je Maša odvojena od oca i stavljena u dom za nezbrinutu decu, početkom marta.

Moskaljov je izbegao hapšenje u utorak, ali ga je sud istog dana osudio u odsustvu na dve godine zatvora.

Podsećamo, vođa ruske grupe plaćenika Vagner, Jevgenoj Prigožin , pozvao lokalno tužilaštvo da revidira odluku o dvogodišnjoj kazni zatvora samohranom ocu zbog kritikovanja ruske vojske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uhapšen Rus čija je ćerka nacrtala ANTIRATNI CRTEŽ: Osuđen na de godie zatvora zbod "DISKREDITOVANJA RUSKE VOJSKE"

Izvor: Blic, 30.Mar.2023

Ruski državljanin Aleksej Moskaljov, osuđen na dve godine zatvora jer je diskreditovao rusku vojsku, a njegova ćerka dodeljena staratelju, je uhapšen, rekao je danas za Rojters advokat Dmitri Zahvatov.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.