Uhapšen Nenad Milenković

Izvor: B92, 12.Dec.2013, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Nenad Milenković

Beograd -- Bivši predsednik opštine Novi Beograd Nenad Milenković je uhapšen zbog sumnji da je umešan u malverzacije u vezi sa renoviranjem i namenom bioskopa "Fontana".

Njemu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati zbog osnovane sumnje da je umešan u malverzacije sa izdavanjem poslovnog prostora na Novom Beogradu.

Time je, kako saopštava MUP, budžet opštine oštećen za više od 1,5 miliona dinara. Pored Milenkovića, uhapšeno je još šest osoba i svima je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << određeno zadržavanje do 48 sati.

Policija saopštava da su uhapšeni i M. M. (50), D. M. (50), koji su u trenutku izvršenja krivičnog dela bili odgovorna lica, i tadašnji članovi Upravnog odbora JP "Poslovni prostor" P. R. (67), A. K. (53), R. D. (34) i V. G. (45).

MUP navodi da je Milenković pismeno naložio javnom preduzeću "Poslovni prostor" opštine Novi Beograd izuzimanje i stavljanje na raspolaganje prostora u objektu bioskopa "Fontana", koji je prethodno renoviran i opremljen iz sredstava budžeta opštine Novi Beograd, da bi ga bez nadoknade ustupio na korišćenje jednom privatnom preduzeću iz Beograda, sa rokom važenja ugovora od 10 godina.

Kako se navodi, na taj način naneli su štetu budžetu opštine Novi Beograd neplaćanjem zakupnine u iznosu od preko 1,5 miliona dinara, a za isti iznos pribavili imovinsku korist privatnom preduzeću.

Blic i RTS navode da je Milenković uhapšen juče kao i da je među uhapšenima i direktor JP Poslovni prostor - Novi Beograd Miša Marković.

"Milenković je, uz pomoć Markovića, naložio odgovornima u JP 'Poslovni prostor' - Novi Beograd da donesu odluku kojom se stavlja na raspolaganje i neposredno upravljanje poslovni prostor u sklopu bioskopa 'Fontana', od 525 metara kvadratnih. Taj prostor su potom iznajmili preduzeću "Art & popcorn" iz Beograda, i to na deset godina bez naknade", rekli su za "Blic" u policiji.

Prenose i da su osim Milenkovića i Markovića, uhapšeni su i Dejan Miljković, direktor i predsednika Upravnog odbora JP "Poslovni prostor" Novi Beograd, kao i članovi UO tog preduzeća Petar Rastković, Aleksandar Karanović, Radisav Dabetić i Vladimir Garić, a traga se za Helenom Načić Todorović.

Protivpravna korist u ovom slučaju je ostvarena na štetu opštine Novi Beograd i veća je od 1,5 miliona dinara

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Uhapšen bivši prvi čovek N.Beograda

Izvor: RTV Pink, 12.Dec.2013

. . . Nenad Milenković, bivši predsednik opštine Novi Beograd, uhapšen je zbog sumnji da je umešan u malverzacije u vezi s renoviranjem bioskopa "Fontana".

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.