Izvor: B92, 06.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Munib Suljić

Hag -- U Hagu je uhapšen Munib Suljić, jedan od osuđenih za ratne zločine protiv srpskih civila u Pakračkoj poljani 1991.

"Suljić je u Hagu uhapšen na osnovu međunarodne poternice koja je duže vreme na snazi. Prilikom hapšenja, zadobio je povrede zbog kojih je pod lekarskim nadzorom", rekao je portparol hrvatskog MUP-a Zlatko Mehun agenciji Hina.

U MUP-u nemaju podataka šta je Suljić radio u Holandiji, a Mehun je izjavio da hrvatski MUP iz Holandije još >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << čeka informacije o okolnostima Suljićevog boravka na njihovoj teritoriji, kao i ostale pojedinosti o slučaju.

Međunarodna poternica za Suljićem raspisana je prošle godine posle izricanja nepravosnažne presude na ponovljenom suđenju za likvidaciju osobe srpske nacionalnosti u Pakračkoj poljani 1991. Iako je dolazio na sudske rasprave, Suljić se nije pojavio na izricanju presude, kao ni drugi optuženi Igor Mikola.

Zajedno sa Sinišom Rimcem, njih trojica su osuđeni zbog ubistva nepoznatog muškarca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.