Uhapšen Miloš Simović

Izvor: Politika, 10.Jun.2010, 10:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Miloš Simović

BEOGRAD - Miloš Simović, odbegli član „zemunskog klana”, uhapšen je jutros prilikom pokušaja ilegalnog prelaska iz Hrvatske u Srbiju u blizini Morovića, javila je Radio-televizija Srbije.

Hrvatska policija tereti Simovića da je u utorak pucao na Sretka Kalinića, takođe pripadnika „zemunskog klana”.

Hrvatska policija uhapsila je u utorak Kalinića u predgrađu Zagreba, nakon što ga je, kako je rekao policiji, prethodno hicima iz vatrenog oružja ranio Miloš >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Simović, pripadnik klana i jedan od osuđenih za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića.

Kalinić i Simović su u bekstvu od atentata počinjenog u martu 2003. godine, a sudilo im se u odsustvu, pri čemu im je presuđeno po 30 godina zatvora, a Kaliniću i dodatnih 40 godina zatvora zbog učešća u 19 ubistava, tri otmice i dve terorističke akcije.

Tanjug

[objavljeno: 10/06/2010]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.