Uhapšen Milan Janković!

Izvor: Press, 30.Jun.2014, 15:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Milan Janković!

Janković se tereti krivično delo zloupotrebe službenog položaja odgovornog lica. Kako se sumnja, Janković je stan koji je plaćen 25,9 miliona dinara otkupio za četiri miliona, a u tome mu je, mimo zakona i odluke Upravnog odbora pomogla generalni sekretar PKB Ivana Zeljković.
Jankoviću i Zeljkovićevoj određeno je policijsko zadržavanje od 48 sati.
MUP: Oštetili komoru za više od 21 milion dinara
„Postoje osnovi sumnje da je M.J. Upravnom odboru Privredne komore Beograda, u svojstvu predsednika, podneo zahtev za rešavanje stambenog pitanja, navodeći da nema rešeno stambeno pitanje”, saopštio je MUP.
U saopštenju je navedeno da je „I. Z., nakon toga, sa M. J. zaključila Ugovor o zakupu stana od 102 kvadratna metra u Beogradu, koji je kupila Privredna komora Beograda”
Dodaje se i da je „istog dana kada je stan kupljen, M. J. je podneo zahtev za otkup stana, prilažući dokumentaciju i izjave članova porodice u kojima se navodi da nemaju rešeno stambeno pitanje”.
„Rešavajući ovaj zahtev, I. Z. je istog dana, suprotno Statutu Privredne komore Beograda i bez odluke Upravnog odbora, primenjujući nevažeće odredbe Zakona o stanovanju, zaključila sa M. J. Ugovor o otkupu stana , iako je znala da M. J. ima rešeno stambeno pitanje”, navodi MUP.
„Na ovaj način, osumnjičeni su pribavili imovinsku korist od 21.708.959 dinara i za taj iznos oštetili Privrednu komoru Beograda”, dodaje se u saopštenju.

 
 
Krimiinalna prošlost i faslsifikovanje diplome
Inače, Milan Janković je nedavno bio u centru medijske pažnje. "Blic" je objavio da predsednik komore Beograda ima krimainalnu prošlost. U pitanju su krivična dela saučesništvo u krađi, razbojništvo i saučesništvo u krađi, počinjena sedamdesetih godina u italiji.
Takođe, Janković je bio pod sumnjom da je falsifikovao diplomu Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, na osnovu koje je magistrirao i doktorirao.  Janković se na takvu presudu žalio Apelacionom sudu, koji u presudi, između ostalog, navodi da je on koristio lažnu diplomu i da je ona “falsifikovana tako što pod tim brojem i datumom, kao i na to ime fakultet (u Sarajevu) diplomu nije izdao”.
Iako Apelacioni sud praktično nije sporio da se radi o lažnoj javnoj ispravi (diplomi), u obrazloženju presude navodi se da je u slučaju falsifikovanja diplome “nastupila apsolutna zastarelost krivičnog gonjenja”.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.