Izvor: Nezavisne Novine, 08.Feb.2016, 19:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Jovan Tintor, bivši savjetnik Radovana Karadžića, optužen za genocid

SARAJEVO - Pripadnici Granične policije BiH danas su na graničnom prelazu Rača između BiH i Srbije uhapsili državljanina Srbije čiji su inicijali J. T. /65/ kojeg Kantonalni sud Sarajevo, MUP Sarajevskog kantona i federalni MUP traže zbog "krivičnog djela genocid, uništavanje kulturnih i istorijskih spomenika", rekao je Srni načelnik kabineta direktora Granične policije BiH Radiša Samardžija.

Srna saznaje da je riječ o Jovanu Tintoru, bivšem savjetniku prvog predsjednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Republike Srpske Radovana Karadžića.

Samardžija je pojasnio da je J. T. kontrolisan na graničnom prelazu Rača pri ulasku u BiH dok se nalazilo u pratnji advokata.

"U jednom momentu J. T. se udaljio iz službenih prostorija i uputio u pravcu Srbije, u čemu je spriječen od službenika Jedinice granične policije Bijeljina, uz upotrebu fizičke snage i sredstava za vezivanje. Lice je lišeno slobode i zadržano u službenim prostorijama do predaje nadležnom organu", rekao je Samardžija.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UHAPŠEN NA GRANICI BIH: Jovan Tintor, bivši savetnik Radovana Karadžića optužen za genocid!

Izvor: Kurir, 08.Feb.2016

BIJELJINA - Policijski službenici Jedinice granične policije Bijeljina danas su uhapsili osobu inicijala J.T. (65)...Uhapšen državljanina Republike Srbije tereti za krivično delo "genocid, uništavanje kulturnih i istorijskih spomenika..Kako se nezvanično saznaje uhapšen je Jovan Tintor, nekadašnji...

Nastavak na Kurir...

Uhićen Karadžićev savjetnik Jovan Tintor

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Feb.2016, 11:37

Zbog optužnice za genocid na Sudu u Sarajevu granična policija uhitila je u ponedjeljak na prijelazu Rača - Jovana Tintora četničkog vojvodu, istaknutog člana (SDS) i savjetnika ratnog predsjednika Radovana Karadžića...Mediji u regiji prvo su prenosili neslužbenu informaciju koju je potom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.