Uhapšen Iranac s nemačkim državljanstvom koji je prodavao oružje Teheranu

Izvor: Blic, 19.Feb.2014, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Iranac s nemačkim državljanstvom koji je prodavao oružje Teheranu

Nemačko pravosuđe saopštilo je danas da je u Bonu uhapšen Ali Reza B., Iranac koji ima nemačko državljanstvo, zbog sumnje da je prekršio međunarodni embargo na prodaju oružja Iranu.

On je uhapšen juče u svojoj kući u blizini Bona, saopštilo je tužilaštvo uz napomenu da je policija izvršila pretres njegove kuće.

Ovaj 61-godišnjak je osumnjičen da je u periodu između 2011. i 2013. godine prodavao delove koji se mogu koristiti za rakete i čija je ukupna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vrednost 230.000 evra, a pošiljke su dostavljane organizaciji koja je uključena u iranski raketni program koji je od 2007. godina pod međunarodnim embargom.

Riječ je o pumpama, aparatima za ventilaciju i drugim industrijskim proizvodima koji mogu da se koriste u civilne i vojne svrhe.

EU je uvela embargo na prodaju oružja Iranu kao i na opremu koja može da se koristi u civilne i vojne svrhe.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.