Uhapšen Branko Jocić

Izvor: RTS, 09.Mar.2011, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen Branko Jocić

Policija uhapsila bivšeg direktora "Puteva Srbije" Branka Jocića i još četiri osobe, zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja. Oni se sumnjiče da su zloupotrebili sredstva dobijena od Evropske banke, rekao tužilac Miljko Radisavljević.

Policija je jutros uhapsila Branka Jocića, bivšeg direktora "Puteva Srbije". Jocić je uhapšen u svom stanu, a kako je RTS-u potvrdio Miljko Radisavljević, tužilac za borbu protiv organizovanog kriminala, osim njega, uhapšene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su još četiri osobe, među kojima i majka bivšeg direktora "Puteva Srbije".

Radisavljević je rekao da se njih petoro sumnjiče da su zloupotrebili sredstva dobijena od Evropske banke.

Protiv Jocića je pokrenuta i finansijska istraga, koja bi trebalo da utvrdi koju imovinu on poseduje i da li postoji nesklad između pronađene imovine i njegovih zakonitih prihoda, naveo je tužilac.

Radisavljević je precizirao da su, osim Jocića i njegove majke, uhapšeni osnivač i vlasnik privatnog preduzeća "Rotijer" Dragan Pavlović, Marija Božić iz Paraćina, bivši direktor JP "Put Loznica" i Jocićev savetnik u "Putevima Srbije" Predrag Todosić.

Oni se sumnjiče da su, prilikom ugovaranja radova na sanaciji klizišta na području opština Krupanj i Loznica, zloupotrebili sredstva dobijena od Evropske banke, neosnovano isplaćujući iznos od oko 43 miliona dinara privatnom preduzeću "Rotijer", za radove koje ono nije obavilo na sanaciji klizišta, naveo je Radisavljević.

"Na ime toga, preduzeće 'Rotijer' poklonilo je Branku Jociću, odnosno njegovoj majci, stan u Loznici, površine 63 kvadratna metra, u vrednosti oko 2,5 miliona dinara", dodao je tužilac.

On je napomenuo da je saslušanje osumnjičenih u toku i da će nakon toga biti doneta odluka o njihovom eventualnom zadržavanju.

Radisavljević je naglasio da su Jocić i ostali uhapšeni nakon višemesečnog vođenja pretkrivičnog postupka od strane Tužilaštva za organizovani kriminal, zbog sumnje da su izvršili krivična dela davanja i primanja mita, zloupotrebe službenog položaja i pranja novca.

Inače, Jocić je, u januaru ove godine, u Prvom osnovnom sudu u Beogradu, osuđen na dve godine zatvora, zbog falsifikovanja službene isprave.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uhapšen direktor Puteva Srbije

Izvor: Vesti-online.com, 09.Mar.2011

Zbog primanja mita i zloupotrebe službenog položaja, policija uhapsila Branka Jocića, bivšeg direktora "Puteva Srbije"...Policija je jutros uhapsila Branka Jocića, bivšeg direktora "Puteva Srbije". Jocić je uhapšen u svom stanu, a kako je RTS-u potvrdio Miljko Radisavljević, tužilac za borbu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.