Uhapšen Bosonogi bandit

Izvor: RTS, 12.Jul.2010, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uhapšen "Bosonogi bandit"

Posle dvogodišnje potere na Bahamima uhapšen tinejdžer delinkvent Kolton Mur, za koga je ponuđena nagrada od 10.000 dolara. Osumnjičen za veliki broj pljački širom Amerike i Kanade u krađe je išao bosonog. Krao je i brodove i avione.

Policija na Bahamima je, posle dvogodišnje potere, uhapsila američkog tinejdžera Koltona Harija Mura, koji je, 2008. godine, pobegao iz doma za maloletne delinkvente.

Od bekstva, Mur je počinio mnoga krivična dela, a Ef-Bi-Aj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je, čak, ponudio nagradu od deset hiljada dolara onome ko pomogne u njegovom hapšenju.

Devetnaestogodišnji lopov, ili kako ga zovu "Bosonogi bandit", imao je poseban stil - ostavljao je otiske stopala na mestu zločina. Veruje se da je uglavnom pljačkao bosonog.

Osumnjičen je za veliki broj pljački i provala u Americi i Kanadi. Odnosio je hranu, električne uređaje, kreditne kartice. Ukrao je i nekoliko automobila, brodova i četiri aviona koji su mu služili za transport.

Potera je počela kada je, na Bahamima, nađen avion kojim se iz Indijane prevezao na Bahame. Zvuči neverovatno da je leteo deset hiljada milja bez letačkog znanja.

"Uhapšen je na ostrvu Eleutera. Do njega se prevezao motornim čamcem koji je, takođe, ukrao. Posle kratkog ispitivanja, osumnjičeni je indetifikovan kao Kolton Haris Mur i odveden je u zatvor bez pružanja otpora", kaže Elison Grinslejd, zvaničnik bahamske policije.

Američki magazin Tajms nazvao ga je najtraženijim banditom tinejdžerom u Americi, a na Fejsbuku ima oko 60.000 obožavalaca.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.