Ugušilo se najmanje 40 izbeglica

Izvor: NTV.rs, 15.Avg.2015, 15:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugušilo se najmanje 40 izbeglica

RIM – Najmanje 40 izbeglica se ugušilo usled nedostatka kiseonika, pošto su bili zaglavljeni u trupu broda u Sredozemnom moru, saopštila je danas italijanska Obalska straža a preneo Rojters.
„U toku je spasilačka operacija…mnogi su spaseni. Najmanje 40 se ugušilo zbog nedostatka vazduha“, saopštila je Obalska straža.
„Žrtve su se ugušile“, prenela je italijanska agencija ANSA.
Predstavnik italijanske mornarice Kostantino Fantazija rekao je da se u brodu >> Pročitaj celu vest na sajtu NTV.rs << nalazilo oko 300 izbeglica i da je brod zapao u poteškoće u libijskim vodama.
Pretpostavlja se da su žrtve bile u trupu broda, ali detalji nisu jasni jer je spasilačka akcija u toku, rekao je Fantazija i dodao da brod koji je prevozio migrante nije pretrpeo brodolom.
Prema podacima visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za izbeglice, 250.000 migranata je ove godine stiglo do Evrope morskim putem, od kojih 124.000 u Grčku i 98.000 u Italiju.
Tanjug 15 Avgust 2015 13:50
Foto AP/ Alexander Zemlianićenko

Nastavak na NTV.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rim: Ugušilo se najmanje 40 izbjeglica zarobljenih u trupu broda

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Avg.2015

RIM - Najmanje 40 izbjeglica se ugušilo usljed nedostatka kiseonika, pošto su bili zaglavljeni u trupu broda u Sredozemnom moru, saopštila je italijanska Obalska straža, a prenio Rojters..."U toku je spasilačka operacija.. mnogi su spaseni. Najmanje 40 se ugušilo zbog nedostatka vazduha", saopštila...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NTV.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NTV.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.