Ugroženo zdravlje zbog isključenih telefona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2010, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugroženo zdravlje zbog isključenih telefona

GRAČANICA -

Kolegijum lekara Doma zdravlja u Gračanici upozorio je danas na težak položaj pacijenata na centralnom Kosovu zbog prekinutih veza fiksne i mobilne telefonije i naveo više slučajeva u kojima su životi građana bili ugroženi zbog nemogućnosti da kontaktiraju hitnu medicinsku službu.

"Danas je 12. dan od kada su prekinute telefonske veze fiksne i mobilne telefonije na Kosovu i Metohiji južno od Ibra. Naša služba hitne medicinske pomoći se susreće sa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << problemima nemogućnosti komunikacije, nedostojnim 21. veka", navodi se u saopštenju.

Dom zdravlja u Gračanici je naveo primere pacijenta M.D. (76) koji je preminuo 28. septembra jer njegova rodbina nije mogla da pozove Hitnu pomoć, kao i pacijentkinje S.D. (55) koja je povređena kamenom kada se vraćala iz Pećke patrijaršije i koja je, na kraju, morala da putuje do Niša, gde je hospitalizovana zbog težine povreda.

U saopštenju se navodi još nekoliko primera u kojima su životi pacijenata bili ugroženi jer nisu mogli da kontaktiraju Hitnu pomoć zbog isključenih telefona južno od reke Ibar.

Kolegijum lekara je apelovao na novinare da medijskim delovanjem pomognu da se omogući normalno delovanje Hitne službe tog Doma zdravlja i da se signal fiksne i mobilne telefonije vrati na Kosovo i Metohiju.

"Vaš uticaj će možda biti i presudan na sve one koji mogu pomoći da se ljudski životi ne gube zbog političkih i nehumanih odluka... Od nas ćete uvek imati zahvalnost zbog pomoći, ali najveću blagodarnost dobićete od naših pacijenata koji će imati šansu da ostanu u životu", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.