Ugroženi na prvom mestu

Izvor: Vesti-online.com, 25.Sep.2017, 18:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugroženi na prvom mestu

Članovi Omladinske organizacije Srpska pravoslavna omladina Inzbruk (SPOJI) iz Austrije i Srbije nastavljaju da brinu o ugroženim porodicama u otadžbini.

Početkom septembra u okviru poslednje humanitarne akcije tokom ovog leta po drugi put posetili su porodicu Smiljanić u Debeljači, koja broji šest članova, isporučivši im ovaj put novu kosačicu i polovnu profesionalnu šivaću mašinu u ukupnoj vrednosti od 253 evra. Tokom jula, pomogli su im u vidu hrane i kućnih potrepština. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Inače, šestočlana porodica Smiljanić, koju čine, otac Ranko (34), majka Vanja (31) i ćerkice Jovana (10), Ivona (7) i identične bliznakinje Isidora i Teodora (3), živi od socijalne pomoći koja iznosi tek oko 85 evra. Nažalost, niko nije zaposlen.

Otac Ranko je građevinski tehničar, ali zbog teškog zdravstvenog stanja, trenutno nije u mogućnosti da radi. Majka Vanja je krojačica.

"Pored nedostatka posla, kvara kosačice kojom su bar malo mogli da zarade nešto koseći po Debeljači, problem sa kojim se suočavaju je i krov koji prokišnjava. Nismo mogli da im saniramo krov, jer bi troškovi prevazišli naše mogućnosti, ali smo im zato obezbedili novu kosačicu, kao i polovnu profesionalnu šivaću mašinu, koju smo dobili od preduzeća VFM2-grupa, na kojoj će Vanja moći da šije. Olakšali smo im trenutnu situaciju jer će s vremena na vreme moći da pronalaze posao i zarade novca za svoje četiri divne ćerkice. Ovom prilikom zahvaljujemo se svim donatorima, podržavaocima, članovima i ljudima dobre volje, koji redovno daruju dobrovoljne priloge za socijalno ugrožene porodice sa više dece na Balkanu. Bez Vas ovakve akcije ne bi bile moguće i zato Vas pozivamo da i u buduće podržavate humanitarne aktivnosti SPOJI i tako zajedno sa nama pomažete onima kojima je zaista najpotrebnije!", piše između ostalog u detaljnom izveštaju ove organizacije.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.