Ugrožena egzistencija Srba sa KiM nakon ukidanja dinara VIDEO

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 20:54

Ugrožena egzistencija Srba sa KiM nakon ukidanja dinara VIDEO

Danima unazad, dugački redovi ispred Banke Poštanske štedionice u Severnoj Mitrovici.

Građani, među kojima su i osobe sa invaliditetom i roditelji dece sa smetnjama u razvoju pokušavaju da podignu svoj novac.

Slično je i u Gračanici gde zdravstveni radnici upozoravaju da im je ugrožena egzistencija, a pacijenti su posebno pogođeni.

Srbi iz sela u okolini Gnjilana, Kosovske Kamenice ili Novog Brda, za platu, penziju, dečiji dodatak i socijalnu pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moraju da putuju do Vranja ili Bujanovca.

Nakon odluke Aljbina Kurtija da ukine dinar, lekove i prehrambene namirnice, mnogi kupuju na veresiju ili "recku".

Pošte u Pasjanu i Ranilugu otvorene ali su bez dinara.

Meštani Raniluga i Pasjana u Ranilugu imaju novu ambulantu ali nakon ukidanja dinara sve je manje lekova za bolesne. Tu se leči oko 5.000 Srba iz Kosovskog Pomoravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.