Ugrožavao nacionalnu bezbjednost, pa osuđen na šest godina zatvora

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Avg.2014, 18:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugrožavao nacionalnu bezbjednost, pa osuđen na šest godina zatvora

TEHERAN - Bivši studentski lider Seradžedin Mirdamadi osuđen je na šest godina zatvora u Iranu zbog akcija koje ugrožavaju nacionalnu bezbjednost i propagande protiv režima, objavila je danas novinska agencija Irna.

Mirdamadi je osuđen na pet godina zatvora zbog ugrožavanja nacionalne bezbjednosti i godinu dana zbog propagande protiv režima, izjavila je njegov advokat Giti Purfazel.

Ona je dodala da će se njen klijent žaliti na presudu.

Bivši studentski >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << lider je radio u Ministarstvu unutrašnjih poslova u vrijme kada je na vlasti bio predsjednik Mohamad Hatami /1997-2005/.

Mirdamadi je napustio Iran 2001. godine i nastanio se u Francusku. U Iran se vratio prošle godine nakon što je za predsjednika izabran Hasan Rohani.

Uhapšen je početkom maja i od tada je u zatvoru, prenio je AFP.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.