Ugričić: Ne žalim zbog smenjivanja

Izvor: B92, 21.Jan.2012, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugričić: Ne žalim zbog smenjivanja

Beograd -- Sreten Ugričić, koji je smenjen s mesta upravnika Narodne biblioteke Srbije zbog afere "Nikolaidis", kaže da ne žali što više nije na čelu te institucije.

Ugričić naglašava da žali za tim što je s mesta smenjen optužen da je podržavao nešto protiv čega se "ceo svoj život borio".

On je naveo da je čitav medijski linč na njega izvršen preko tabloidne štampe, pogotovu lista "Pres". Ugričić je najavio da će pomenuti list "odgovarati pred sudom" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za spekulacije da podržava terorizam i nasilje.

"Žao mi je što sam jednim neopreznim potpisom, za koji sam verovao da predstavlja podršku slobodi govora i čitalačkom pravu da se bez prethodnog falsifikovanja tumači bilo koji tekst, ušao u surovu sferu dnevne politike i tabloidnih medija, u kojoj nema vremena i mesta za one koji veruju da o patriotizmu svedoče dela, a ne zaglušujuća retorika, pretnje i isprazne javne deklaracije", navodi se u saopštenju.

Ugričić se nada do će do javnosti dopreti istina da ne podržava teroristički akt.

"Nadao sam se da su zauvek ostala iza nas vremena kada ministar policije šalje poternice za nepodobnim intelektualcima i smenjuje rukovodioca bilo koje kulturne ustanove po kratkom postupku, ne obazirući se na nadležnog ministra kulture i evidentna dostignuća institucije", navodi Ugričić.

Sreten Ugričić je smenjen s mesta upravnika Narodne biblioteke Srbije na telefonskoj sednici Vlade Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.