Izvor: RTS, 18.Maj.2022, 22:00

Ugrađen prvi pejsmejker u šabačkoj Opštoj bolnici

Plan je da se ova hirurška intervencija redovno radi u toj ustanovi.
Prva ugradnja pejsmejkera u šabačkoj bolnici trajala je nešto duže nego što je to uobičajeno,  završena je uspešno. Za ovu hirušku intrevenciju, u toj ustanovi obučena je doktorka Jelena Peranović.

" Presrećna sam što smo prvi put uradili i ugradili, novu tehnologiju uveli u našu šabačku bolnicu. To će da bude veliki korak napred, za našu budućnost i za interventnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << kardiologiju,''optimistična je doktorka Peranović.
Ugradnji pejsmejkera prethodile su duge pripreme i edukacije. Intervencija je urađena uz nadzor kolega iz Beograda.
[Ch: prof dr Siniša Pavlović, Pejsmejker centar KCS]
" Mi danas predviđamo još jednu najmanje, a možda i dve intrevenije," kaže prof. dr. Siniša Pavlović, Pejsmejker centar KCS ," to će biti neki princip, kada se pokaže potreba za bolesnicima u početku uz našu superviziju, a kasnije samostalno, sa nekom trajnom supervizijom, koja podrazumeva da svi ljudi koji su školovani u našem centru imaju, ako mogu da kažem, leđa.''
" Interventna kardiologija kreće da se razvija! Sad je bilo to sve u smislu edukacije, pripreme, od danas realizacija. Idemo dalje, ovo je veliki korak, nećemo da stanemo,'' kategoričan je dr. Slobodan Popović, direktor OB Šabac.
U šabačkoj bolnici kažu da, osim ugradnje pejsmejkera, uskoro očekuju uvođenje i novih procedura. nabavku opreme pratiće i  stalna edukacija zaposlenih.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Ugrađen prvi pejsmejker u šabačkoj Opštoj bolnici

Izvor: Danas, 18.Maj.2022

Prva ugradnja pejsmejkera u šabačkoj bolnici trajala je nešto duže nego što je to uobičajeno, završena je uspešno. Za ovu hiruršku intervenciju, u toj ustanovi obučena je doktorka Jelena Peranović.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.