Ugovor sa Irakom od 114 miliona dolara

Izvor: RTS, 27.Jul.2009, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugovor sa Irakom od 114 miliona dolara

Novobeogradsko Javno preduzeće "Jugoimport -SDPR" realizovalo ugovor o isporuci zaštitne opreme i uniformi Iraku vredan 114 miliona dolara.

U realizaciji projekta, "teškog" 114 milona dolara, bila je angažovana velika grupa domaćih firmi čiji su proizvodni kapaciteti i više hiljada radnika, posle dužeg vremena, bili maksimalno angažovani.

Reč je o isporuci zaštitne opreme i uniformi Ministarstvu odbrane i Vojsci Iraka, a nosilac celog posla je "Jugoimport - >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << SDPR".

U izradi poliesterskih navlaka za zaštitne prsluke, čizama, rukavica, beretki, kao i potrebnog  pratećeg materijala učestvovala su preduzeća "Krušik" iz Valjeva, "Novitet" iz Novog Sada, "Danica" iz Čajetine, "Konfekcija Zvezda" iz Kruševca, "Župljanka" iz Aleksandrovca, "KTR Štep" iz Arilja i "BIMDI" iz Odžaka.

Takođe, angažovana su i novosadska preduzeća "Gepard", "Kartonka", "LUKA", "Vektor & Viator", kao i "MZK" iz Trstenika, "UČA International" iz Vršca, pirotski "FIBO", beogradski "DIS", zatim "Polymit-B" iz Šapca, "Majkić" iz Inđije i "Bazis" iz Vrčina.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.