Ugovor o gradnji akvaparka u Nišu neće biti raskinut

Izvor: Kurir, 24.Maj.2012, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugovor o gradnji akvaparka u Nišu neće biti raskinut

Rok za plaćanje obaveza investitora biće produžen

NIŠ - Ugovor između grada Niša i mešovite srpsko-italijanske firme Italnis grupa o kupovini zemljišta kod Niške Banje za izgradnju akvaparka neće biti raskinut, a rok za plaćanje obaveza investitora biće produžen, rečeno je u kabinetu gradonačelnika Niša Miloša Simonovića.

Uprava za imovinu u Nišu pokrenula je postupak za raskid ugovora sa firmom Italnis koji je potpisan decembra 2010. godine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<
"Inicijativa je stigla do gradonačelnika, ali takvi ugovori se ne raskidaju tako olako, jer se radi o velikim investicijama. I ranije je bilo problema ali je grad nastojao da se sve to reši, kako ni jedan investitor ne bi otisao iz grada", rečeno je u kabinetu gradonačelnika.

Italnis grupa kupila je lokaciju od 15 hektara za 780 dinara po kvadratnom metru, odnosno za 1,2 miliona evra, i obavezala se da će u nekoliko faza i roku od pet godina sagraditi veliki turističko-rekreacioni centar s hotelskim kompleksom i akvaparkom.

Rok za početak radova bio je oktobar 2011. godine, ali je produžen na zahtev investitora.

Italnis grupa je bila u obavezi da do 12. maja plati Direkciji za izgradnju grada Niša 26,7 miliona dinara za komunalne troškove, odnosno za uređenje građevinskog zemljišta.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.