Ugljanin privatizovao BNV

Izvor: B92, 20.Feb.2015, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ugljanin privatizovao BNV"

Skup Sulejmana Ugljanina je dokaz da je privatizovao i potpuno obesmislio veoma važnu instituciju za Bošnjake, rekao je predsednik Gradskog odbora SDP-a.

Predsednik Gradskog odbora SDP-a Husein Memić je potom dodao da je upravo Ugljanin glavni generator mnogih problema i poniženja Bošnjaka.

Bošnjačko nacionalno veće, čiji je Ugljanin predsednik, organizovalo je protestnu šetnju i skup pod sloganom "Za pravnu sigurnost, jednakost pred zakonom i za evropsku budućnost", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog, kako tvrde, diskriminacije Bošnjaka u Srbiji.

Memić ističe da je Ugljaninu, dok je bio u vladi, "sve bilo potaman, a sada kada ga zaustavi policajac ili mu Vučić ne odgovori na pismo odmah su Bošnjaci ugroženi, pred istrebnjenjem ili šta već - to samo on zna".

Prema Memićevim rečima, današnji skup dokazuje da je politika i delovanje Ugljanina prošlost i da su Bošnjaci odavno u 21. veku, dok je Ugljanin ostao zaglavljen u 90- tim godinama.

"Licemerno je da on sada tobože štiti prava Bošnjaka kada svi znamo da je on glavni generator mnogih naših problema i poniženja. Tu ne mislim samo na razbijanje Islamske zajednice, već i na obesmišljavanje i politizaciju jedne od najvećih bošnjačkih insitucija kulture i tradicije. Svi se sećamo skandala sa udžbenicima, karikaturama, himnom i mnogim drugim aferama zbog kojih su Bošnjaci bili predmet podsmeha", rekao je Memić na konferenciji za novinare.

Za Ugljanina bi, smatra on, bilo jedino moralno da podnese ostavku i povuče se iz BNV-a i tako Bošnjake poštedi afera i poniženja.

" Mi u SDP-u smo ponosni na naše sugradjanje koji su prepoznali ovog čoveka za ono što on i jeste i nisu se odazvali ovom sramnom pozivu. To nam daje snagu i nadu da ćemo naš grad i Sandžak izvesti na put prosperitata i bolje budućnosti", zaključuje Memić.

Ugljanin je danas tokom protestne šetnje nazvao Srbiju "šovinističkom tvorevinom" i dodao da će učiniti sve da je demokratizuju, pa "makar doveo i NATO pakt".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.