Ugljanin:Vlada zapostavila Bošnjake

Izvor: B92, 29.Okt.2010, 03:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugljanin:Vlada zapostavila Bošnjake

Beograd -- Ministar Sulejman Ugljanin izjavio je da od Vlade traži da rebalansom budžeta izdvoji dodatna sredstva za Sandžak i druge nerazvijene opštine.

Jedini pravi i adekvatan odgovor države na sve probleme u Sandžaku jeste ekonomski, rekao je Ugljanin za "Blic".

"Mi nismo kuvajtska banka ni Amerika i nema u budžetu para koliko treba za sve, ali Vlada treba da usvoji program za taj region i postepeno krene u rešavanje problema", kazao je Ugljanin.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
On je rekao da je čitava regija ekonomski nerazvijena, zapostavljena, zanemarena i tek sada počinjemo da radimo neke dobre poslove, i da to daje rezultate i otvara nadu i perspektivu za sve građane koji tamo žive, ne samo Bošnjake.

"Vladi sam pre mesc dana dao predlog mera za ekonomski razvoj Sandžaka i stabilizaciju političkih i ekonomskih prilika u tom regionu. Očekujem da Vlada adekvatno reaguje i da da ekonomski odgovor na sve probleme koji postoje. Ekonomski odgovor je najbolji", rekao je Ugljanin.

On je naveo da očekuje da sva ministarstva učestvuju u prikupljanju dodatnih sredstava za ostvarenje programa za razvoj Sandžaka.

"U programu su ključni: revitalizacija industrijske zone u Novom Pazaru i u Tutinu, početak izgradnje autoputa Beograd-južni Jadran, povratak prognanih Bošnjaka iz opštine Priboj, što je i ekonomski i politički problem. Do sada nijedna vlada nije ništa učinila po tom pitanju", rekao je Ugljanin.

Ugljanin je kazao da je ravnomerni regionalni razvoj ustavna kategorija i da je u Sandžaku najveći procenat građana u Srbiji glasao za Ustav.

"Ali, okruzi nisu ustavna kategorija, već ostatak Miloševićevog miraza, diskriminatorski ostatak i treba to rešiti. Nacionalne manjine ne smeju da se cepaju na dva regiona", rekao je Ugljanin.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.