Uginuo najveći pas na svetu! (VIDEO)

Izvor: NaDlanu.com, 12.Sep.2014, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uginuo najveći pas na svetu! (VIDEO)

Pored toga što je bio fascinantan po izgledu i dobroćudan, bio je i terapeutski pas koji je posećivao škole i bolnice. U Mičigenu gde je živeo, bio je poput javne ličnosti jer su ga svi znali i voleli

Najveći pas na svetu Zevs iz Mičigena, danska doga čija je visina dostigla skoro 112 centimetara, uginuo je samo dve nedelje pre svog šestog rođendana.

On je 2012. godine ušao u Ginisovu knjigu rekorda kao najviši živi pas na svetu. Zevs je bio visok 1,12 >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << metara, a kada bi se podigao na zadnje šape njegova visina bi dosegla 2,25 metara.

Bio je težak 74 kilograma, a za samo dve nedelje bi pojeo punu vreću hrane za pse od 13 kilograma.

Kevin Dorlag, Zevson vlasnik, istakao je da će ljubimac nedostajati celoj porodici, ali i gradu Kalamazua u kom je živeo i bio poput javne ličnosti.

Naime, Zevs je radio i kao terapeutski pas koji je posećivao škole i bolnice u čitavom gradu, zbog čega će njegovom vlasniku dodatno hvaliti osmesi na licima ljudi kojima je njegov uginuli ljubimac pomagao i ulepšavao dan.

"To su neke stvari koje nikada neću zaboraviti. Definitivno je bio sjajan pas", rekao je Dorlag.



Izvor: Telegraf

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Odlazak pitomog džina: Uginuo najveći pas na svetu

Izvor: 24sata, 13.Sep.2014, 00:29

Pas po imenu Zevs, nemačka doga koja je 2012. godine uvrštena u Ginisovu "Knjigu svetskih rekorda" kao najveći pas na svetu, uginuo je u SAD u petoj godini, objavili su u petak lokalni mediji...Pitomi džin smeđe dlake, u ramenima je bio visok 110 santimetara, dvostruko više kada se uzdizao na zadnje...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.