Uginuo medved koji je pojeo torbu i jaknu posetioca zoo vrta

Izvor: Blic, 12.Feb.2014, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uginuo medved koji je pojeo torbu i jaknu posetioca zoo vrta

Polarni medved po imenu Anton iz zoo vrta u Štutgartu uginuo je nakon što je progutao dva strana objekta. U pitanju su torba i jakna koje je jedan posetilac ispustio u vodu u njegovom kavezu. Medvedi obično uništavaju objekte koji upadnu u vodu

Anton koji ima 25 godina danima je bio u lošem zdravstvenom stanju. Gušio se i iskašljavao je komadiće materijala.

Čuvari su mu dali lek koji izaziva povraćanje, ali nisu uspeli da mu pomognu. Stručnjaci procenjuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da bi medved poživeo još 10 godina, da nije bilo nepažljivog posetioca.

- Medved obično iscepa stvari koje dohvati. Ne znam zašto je ovog puta odlučio da ih pojede, mora da se u torbi nalazilo nešto ukusno - rekao je Andreas Vosner, čuvar zoo vrta u Štutgartu.

Kako prenosi "Dejli mejl", u vodi u kojoj Anton pliva se tokom proteklih 20 godina našlo oko 200 dečijih cipela, 50 lutaka, kao i više pari naočara.

Nilski konj Egon, stanovnik istog zoo vrta, uginuo je nakon što je progutao tenisku lopticu, a foku Čarlija zadesila je ista sudbina kada je pojeo plišanog medu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.