Uginula dva hibrida svinje i majmuna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2019, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uginula dva hibrida svinje i majmuna

Sedam dana od rođenja uginula su dva hibrida svinje koje sadrže DNK majmuna, a koji su deo istraživanja čiji je cilj da se otkrije način za uzgoj ljudskih organa u životinjama za transplantacije.

Naučnici iz državne laboratorije matičnih ćelija i reproduktivne biologije u Pekingu su saopštili da je u istraživanju korišćeno više od 4.000 embriona.

Kako se navodi, u pet dana stare embrione svinja ubrizgane su matične ćelije majmuna sa florescentnim proteinom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << čime su istraživači mogli da otkriju gde su ćelije završile, prenosi Dejli mejl.

Naučnici nemaju odgovor zbog čega su svinje uginule, jer su "normalno izgledale", tako da je verovatno reč o "problemu u procesu vantelesne oplodnje".

Mediji prenose da se određeni naučni krugovi upozoravaju da je kreiranje hibrida etički problematično i da predstavlja manipulaciju životom i vrstama.

Međutim, Kina ne odustaje od namere da kreira majmuna koji će delom imati ljudski mozak kako bi mogli da proučavaju Alchajmerovu bolest.

Podseća se i da je hibrid svinje i čoveka kreiran početkom 2017. godine na Salk institutu u San Diegu, ali da je ta svinja uginula nakon 28 dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.