Uginula babuška u Ponjavici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2009, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uginula babuška u Ponjavici

PANČEVO - Na reci Ponjavici i kanalima u Omoljici i Banatskom Brestovcu kod Pančeva, gde je prošle nedelje došlo do pomora oko 300 svinja i krava, ribari su primetili i mrtve ribe, uglavnom babuške.

Prema rečima Vladimira Delje, člana Gradskog veća zaduženog za zaštitu životne sredine, inspektori su izašli na teren i konstatovali da ipak nije reč o masovnom pomoru, već o sporadičnim primercima uglavnom uginulih babuški sa hematomima na perajima. Stručnjaci smatraju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da je u pitanju neka vrsta zaraze, što će se znati tek posle analize uginulih riba i vode.

Međutim, prema ispitivanjima kvaliteta vode u rekama, barama i jezerima na teritoriji grada Pančeva, koje je uradio pančevački Zavod za javno zdravlje, samo je jezero u selu Kačarevu bakteriološki ispravno i dobro za kupanje.

Dr Rada Jovanović, specijalista higijene, kaže da je u reci Ponjavici voda najlošijeg kvaliteta. Analiza je pokazala da ovde voda ne zadovoljava potrebne normative, odnosno da je došlo do kontaminacije vode, pre svega ljudskim delovanjem.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.