Ugašen požar u termoelektarani u Lazarevcu

Izvor: Vesti-online.com, 16.Maj.2014, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugašen požar u termoelektarani u Lazarevcu

Detonacije i gust dim se može videti nad termoeletranom u Velikim Crljenima, nadomak Lazarevca, saznaju beogradski mediji.

Izveštači navode da su se čule prigušene detonacije (Foto: Arhiva)

 

Požar koji je danas oko 14 sati izbio u termoelektrani "Kolubara" u Velikim Crljenima, kod Lazarevca, je ugašen, saopšteno je iz Elektroprivrede Srbije.

 

U požaru nije bilo povređenih, a ministar energetike Aleksandar Antić >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i vršilac dužnosti direktora EPS-a Aleksandar Obradović obišli su TE "Kolubara".

 

Antić je rekao da je otežan rad u termoelektranama "Nikola Tesla", jer je ugalj mokar, i mnogi zaspoleni rade nekoliko smena.

 

"U toku je dostava hrane i vode za zasposlene u TENT-u. TE "Kolubara" je drugi dan van pogona, jer je preplavljena i okružena vodom", rekaoje Antić.

 

Pročitaje još:

* FOTO: Kako čitaoci i dopisnici Vesti preživljavaju poplave?

* Voda prekrila Srbiju: Evakuisano 6.175 ljudi

* Poginuo spasilac tokom akcije na Jasenici

Obradović je dodao da će ispumpavanje vode iz elektrane početi čim prestanu padavine i steknu se vremenski uslovi i da je prioritet stabilizacija distributivnog sistema i proizovdnje.

 

"Sada su sve oči uprte u Rudarski basen 'Kolubara' kako bi se ponovo

pokrenula proizvodnja uglja i osigurala stabilnost sistema", dodao je Obradović.

 

Zapalila se dva transformatora

U termoelektrani Kolubara u Velikim Crljenima, koja je deo privrednog društva Termoelektrane Nikola Tesla, u petak između 13 i 14 časova došlo je do požara na dva transformatora. Zapalili su se transformatori 110/35 kVi 110/6 kV.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.