Ugašen požar u sisačkoj rafineriji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2011, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ugašen požar u sisačkoj rafineriji

SISAK -

Jake snage vatrogasaca iz Siska i Zagreba uspele su da ugase veliki požar koji je jutros izbio u sisačkoj rafineriji nafte, ali nije zagadio okolinu.

Zagrebačka kancelarije za upravljanje hitnim situacijama izvestila je da je požar ugašen i da su tokom gašenja povređena dva vatrogasca - jedan je opečen, a drugi je povredio skočni zglob, dok je dvojici pružena pomoć zbog iscrpljenosti.

Mediji su izvestili da se tokom požara dim koji se dizao i do >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 200 metara mogao videti i iz Zagreba i da se čulo sedam eksplozija.

Inspekcija zaštite okoline saopštila je da je uzrok požara zasada nepoznat i da je požar nastao u kanalu trase cevovoda između postrojenja unutar rafinerije.

Rad rafinerijskih postrojenja je obustavljen.

Ministarstvo zaštite okoline saopštilo je da su, prema podacima uzetim sa stanica za merenje kvaliteta vazduha u blizini rafinerije i u centru grada, sve merene vrednosti u dozvoljenim vrednostima i da nema potrebe za preduzimanje posebnih mera.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ugašen požar u rafineriji u Sisku

Izvor: RTS, 20.Jun.2011

Požar koji je jutros izbio u rafineriji "Ina" u Sisku ugašen je posle nekoliko sati borbe sa vatrenom stihijom. Povređena dvojica vatrogasaca. Nema opasnosti po stanovnišvo i životnu sredinu...Jake snage vatrogasaca iz Siska i Zagreba uspele su da ugase veliki požar koji je jutros u 10.30 izbio...

Nastavak na RTS...

FOTO: Eksplozije u sisačkoj Rafineriji: Onečišćenje zraka u dopuštenim vrijednostima, požar ugašen

Izvor: Cafe.ba, 20.Jun.2011

U SISAČKOJ Rafineriji nafte danas oko 10.30 sati izbio je veliki požar. U rafineriji nafte je odjeknulo sedam eksplozija. Požar u rafineriji u Sisku je ugašen u 13:45 sati, izvijestio je zagrebački Ured za upravljanje hitnim situacijama.

Nastavak na Cafe.ba...

Ugašen požar u rafineriji u Sisku

Izvor: Šumadija Press, 21.Jun.2011, 10:35

Jake snage vatrogasaca iz Siska i Zagreba uspele su da ugase veliki požar koji je juče izbio u sisačkoj rafineriji nafte, ali nije zagadio okolinu.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.