Udruženje za zaštitu ustavnosti tvrdi da su fakulteti prekršili zakonske obaveze

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Sep.2020, 18:23

Udruženje za zaštitu ustavnosti tvrdi da su fakulteti prekršili zakonske obaveze

Udruženje za zaštitu ustavosti i zakonitosti (UZUZ) ocenilo je danas da su studenti u pravu kada traže da školarine budu niže za 30 odsto, jer su fakulteti prekršili obaveze iz Zakona o visokom obrazovanju i ugovorima o studiranju u delu koji se odnosi na način pružanja nastave i broja časova.

"Činjenica je da je ovaj problem bio uzrokovan pandemijom i 'promenjenim okolnostima', ali u toj situaciji studenti mogu da traže povraćaj dela školarine zbog neosnovanog bogaćenja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << fakulteta", navelo je UZUZ u saopštenju.

Ističe se da su fakulteti naplatili uslugu koju studenti nisu dobili i podseća da je u svetu došlo do masovnog pokretanja sporova protiv fakulteta i da fakulteti te sporove gube na sudovima.

Dodaje se da su fakulteti u Srbiji umesto onlajn predavanja na mreži objavljivali prezentacije i pdf tekstove.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.