Udruženje sudija i tužilaca Srbije: Simonovićeve izjave pretnje i pritisci

Izvor: NoviMagazin.rs, 13.Dec.2019, 20:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženje sudija i tužilaca Srbije: Simonovićeve izjave pretnje i pritisci

Udruženje sudija i tužilaca Srbije (UST) ocenilo je danas da je izjava bivšeg gradonačelnika Dragoljuba Simonovića da je postupajući zamenik javnog tužioca zluopotrebio službeni položaj kako bi mu odredio pritvor neutemeljena i da se može smatrati samo pretnjom i pritiskom na tužilaštvo i sud.

Kako se navodi u saopštenju, to udruženje je navelo da je Simonović svestan pravnih posledica takve izjave i očekuje da će ih snositi ukoliko se u daljem toku postupka dokaže >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da su neistinita.

Udruženje sudija i tužilaca Srbije je pozdravilo pravovremenu reakciju poverenika za samostalnost i navelo da očekuje od njega da nastavi sa javnim reakcijama istog intenziteta kada su u pitanju svi nosioci javnotužilačke funkcije.

U saopštenju se navodi da se to udruženje u više navrata obraćalo povereniku u pogledu neprimerenih izjava upućenih nosiocima javnotužilačke funkcije, pretnjama vešalima, objavljivanja imena sudija i tužilaca u medijski praćenim predmetima, okupljanjima ispred zgrada pravosudnih organa i navoda političkih aktera da su tužioci zlikovci i sluge režima, te pretnji lustracijom.

Na suđenju bivšem predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću za paljanje kuće novinara Milana Jovanovića, Simonović se u više navrata neprimereno izjašnjavao o oštećenom i medijima i indirektno pretio tužiocu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.