Udruženja predložila Sejdinovića za člana Radne grupe za izradu Medijske strategije

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Sep.2017, 21:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženja predložila Sejdinovića za člana Radne grupe za izradu Medijske strategije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV), Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Asocijacija onlajn medija (AOM) i Lokal pres predložili su danas predsednika NDNV-a Nedima Sejdinovića za člana Radne grupe za izradu Medijske strategije.

U dopisu upućenom Ministarstvu kulture i informisanja, pet novinarskih i medijskih organizacija navelo je da Tamara Skroza koja je do sada predstavljala ta udruženja u Radnoj grupi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << za izradu Strategije razvoja javnog informisanja, iz zdravstvenih razloga više nije u mogućnosti da ostane na toj poziciji.

"Udruženja su imenovala Nedima Sejdinovića, predsednika NDNV i medijskog stručnjaka kao novog člana koji će ih predstavljati u radnoj grupi", navodi se u zajedničkom predlogu NUNS-a, NDNV-a, ANEM-a, AOM-a i Lokal presa.

Radna grupa za izradu radne verzije Strategije razvoja sistema javnog informisanja sa Akcionim planom za sprovođenje Strategije formirana je u julu, a iz resornog ministarstva najavljeno je da će nova strategija biti izrađena do kraja godine, kada bi Vlada trebalo da je usvoji.

Radna grupa ima 15 članova, predstavnika novinarskih i medijskih udruženja, državnih organa i nezavisnih eksperata. Članovi radne grupe su nezavisni stručnjak Stanko Crnobrnja, predstavnica Asocijacije medija Dalila Ljubičić, predstavnica RAB Srbija i Odbora za elektronske medije Privredne komore Srbije Maja Rakovic i nezavisni stručnjak Tamara Momirov.

U grupi su još i Nenad Krajnović, Dejan Nikolić, Ljiljana Smajlović, zatim v.d. pomoćnika ministra kulture i informisanja Dejan Masliković, profesor Irina Reljin, v.d. pomoćnika ministra trgovine, turizma i telekomunikacija, Milan Petković, Čedomir Radojčić, Milivoje Mihajlović kao predstavnik javnih servisa, Ištvan Bodžoni, predstavnik Koordinacije nacionalnih saveta nacionalnih manjina i v. d. pomoćnika ministra kulture i informisanja Miloš Janković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.