Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Jul.2016, 15:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženja: Tasovac obesmislio medijske reforme

Četiri novinarska i medijska udruženja danas su kritikovala odluku tehničkog ministra kulture i informisanja Ivana Tasovca, da "po sopstvenom nahođenju prepravi" predlog stručne komisije za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u kategoriji elektronskih medija.

Kako su ocenili, to predstavlja čin "ozbiljnog ugrožavanja i obesmišljavanja" medijskih reformi u Srbiji.

"Dva stuba medijskih reformi - izlazak države iz medijskog vlasništva i sufinansiranje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << javnog interesa sada su se potpuno urušila: državni mediji su postali partijski, a ministar je legalizovao da novac medijima dodeljuju političari u skladu sa svojom nekontrolisanom voljom, a ne medijski stručnjaci", navodi se u saopštenju za javnost. Udruženja podsećaju da je na lokalnom nivou i inače bilo ogromnih problema sa sprovođenjem konkursnog sufinansiranja i u prošloj i u ovoj godini.

"Ovom odlukom, Tasovac je poslao poruku nižim nivoima vlasti da su medijski zakoni i stručne komisije samo ukras za međunarodnu zajednicu i šarena laža za domaću javnost i da se ne treba pridržavati njihovih odluka, što će, sigurni smo, biti dočekano sa velikim odobravanjem od strane lokalnih vlasti", ocenjuje se u saopštenju. Saopštenje su potpisali Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS), Asocijacija nezavisnih elektronskih medija (ANEM), Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) i Poslovno udruženje lokalnih medija Lokal pres.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Udruženja: Ministar obesmislio medijske reforme

Izvor: SEEcult.org, 27.Jul.2016

Novinarska i medijska udruženja u Srbiji ocenila su da je ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac obesmislio medijske reforme odlukom da prepravi deo predloga stručne komisije za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u kategoriji elektronskih medija...Nezavisno udruženje novinara...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.