Udovički: Procenitelji štete radi po pravilniku iz SFRJ koji traži i broj cipela

Izvor: Press, 27.Maj.2014, 22:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovički: Procenitelji štete radi po pravilniku iz SFRJ koji traži i broj cipela

Proceniteljima na terenu posao dodatno otežava to što rade po pravilniku iz doba SFRJ i popunjavaju gotovo stotinu obrazaca i tim povodom je potpredsednica vlade i ministarka za državnu upravu Kori Udovički je za RTS rekla da je to nasleđe iz socijalizma, zbog koga treba da znate "i broj cipela onoga koji hoda".

"Važno je da znate broj domaćinstava, kuća ovog i onog tipa. Važno će biti kasnije da opština tačno zna koje su to bile kuće", obajsnila je Udovički.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />Neki procenitelji se drže propisa, drugi su sami uprostili proceduru, ali je bitno da i jedni i drugi nastave da rade, naglasila je ministarka.

"Nije strašno ako probijemo rok od 30. maja da se sve završi. Prava procena može da traje osam do deset nedelja, jer je to rok koji daje EU. Razlog za žurbu je da što bolje evidentiramo štete koje postaju manje vidljive sanacijom", objasnila je Udovički. 

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave je najavila da će svi podaci o šteti, kao i o donacijama, biti objavljeni na sajtovima lokalnih samouprava. 

To što one neće posao završiti do 30. maja, kako je ocenila Udovički, ne ometa Vladu Srbije da održi obećanje i tada saopšti prvu prvu zvaničnu procenu ukupne štete.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.