Udovički: Državna uprava od 8. juna sama pribavlja podatke potrebne za izdavanje dokumenata

Izvor: Beta Video, 04.Jun.2016, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovički: Državna uprava od 8. juna sama pribavlja podatke potrebne za izdavanje dokumenata

BEOGRAD - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Srbije Kori Udovički izjavila je da prema Zakonu o opštem upravnom postupku, od 8. juna državna uprava neće smeti da prilikom izdavanja dokumenata od gradjana traži podatke koje već ima u službenim evidencijama. ``Od 8. juna počinje proces u kome treba da se promeni način na koji uprava razmišlja i način na koji će gradjani biti usluženi``, rekla je Udovički agenciji Beta. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...






Povezane vesti

BIĆE MANJE ŠETANJA PO ŠALTERIMA: Činovnici će sami nabavljati podatke građana

Izvor: Kurir, 04.Jun.2016

...Udovički je rekla da će građani moći da se žale ako im iz državne uprave budu tražili podatke koje već imaju u sopstvenoj evidenciji Zakon predviđa i kazne za službenike, ako građanin podnese prekršajnu prijavu.."Za početak očekujemo da uprava prestane da traži informacije koje su sadržane...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta Video. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta Video. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.