Udovičić uručio zahvalnicu profesoru iz Ivanjice

Izvor: RTS, 08.Dec.2013, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić uručio zahvalnicu profesoru iz Ivanjice

Zahvalnicu za izuzetan i nesebičan doprinos i aktivno učešće u razvoju sporta i brige o deci, ministar sporta vanja Udovičić uručio profesoru fizičkog vaspitanja iz Ivanjice, Vladimiru Boškoviću. Bošković je za osam godina, besplatno, obučio oko 800 sugrađana da plivaju.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručio je u Ivanjici specijanu zahvalnicu za izuzetan i nesebičan doprinos i aktivno učešće u razvoju sporta i brige o deci profesoru fizičkog vaspitanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vladimiru Boškoviću.

Bošković je za osam godina, bez ikakve finansijske nadoknade, obučio oko 800 sugrađana uzrasta od pet do 40 godina da plivaju.

"Zbog izuzetnog poštovanja koje imam prema Boškovićevom gestu i radu, došao sam danas da mu ovim malim činom ukažem čast, koju zaslužuje, a meni je pripala izuzetna privilegija da upoznam jednog velikog čoveka", rekao je tom prilikom Udovičić.

Vladimir Bošković je 2005. godine u svom klubu "Maj džim" u Ivanjici otvorio školu plivanja, suočen sa zabrinjavajućim podatkom o velikom broju neplivača u gradu. Njegovi učenici su do sada osvojili oko 60 medalja, a iza sebe imaju pet plivačkih maratona.

Ministar je nakon obilaska plivališta i uručenja plakete obišao vežbališta na otvorenom i salu za boks, koje je Bošković obezbedio za građane Ivanjice.

"Moja je želja da u svim gradovima Srbije postoji jedan Vladimir Bošković i siguran sam da bi nam tada svima bilo mnogo bolje. Nadam se da Ivanjičani znaju kakvog sugrađanina imaju i da cene šsto im je obezbedio vežbalište na otvorenom, koje mogu da koriste besplatno svakoga dana", naglasio je Udovičić.

Udovičić je istakao da će školski i rekreativni sport biti prioritet u radu Ministarstva omladine i sporta u narednom periodu i da sport ne sme da bude privilegija imućnih, već dostupan svima.

Na putu kod Ivanjice, Udovičić je imao manji saobraćajni udes.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.