Udovičić dodelio držžavne stipendije novopazarskim studentima

Izvor: Blic, 25.Feb.2014, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić dodelio držžavne stipendije novopazarskim studentima

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić uručio je danas državne stipendije najboljim novopazarskim studentima i poručio da je ubrzanje reformi ključ za rešavanje nezaposlenosti mladih. Država podjednako brine o svojim građanima ma gde živeli, rekao je Vanja Udovičić

Udovičić je uručio 15 stipendija najboljim novopazarskim studenatima po konkursu za finansiranje 1.200 najboljih studenata završnih godina akademskih i master studija i istakao da je krenuo upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << iz Novog Pazara da bi se još jednom pokazalo da država i vlada podjednako brinu o svim svojim građanima, bez obzira na to odakle su i gde žive.

- Država treba i nastaviće da stipendira najbolje studente, ali je naš glavni zadatak da svim mladim ljudima obezbedimo zaposlenje - rekao je Udovičić, prenosi ministarstvo u saopštenju.

On je istakao da više od 35 odsto građana Novog Pazara čine mladi ljudi, a da je od toga nezaposleno više od 50 posto, navodeći da nije bolje ni u drugim delovima zemlje.

- Veoma sam zabrinut zbog problema nezaposlenosti mladih i razumem ih kada traže brže reforme. Nova vlada treba još energičnije da krene u promenu sistema, modernizaciju zemlje i stvaranje više šansi za mlade, pre svega kroz otvaranje novih radnih mesta - rekao je Udovičić.

Mahmutović: Novi Pazar je za evropski put Srbije

Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović zahvalio je ministru Udovičiću i Vladi Srbije što pokazuju brigu za studente iz tog grada i izrazio nadu da će u narednom periodu doći do ubrzanja evropskog puta Srbije.

- Novi Pazar je apsolutno za evropski put Srbije - poručio je Mahmutović.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udovičić: Novi Pazar je grad mladih sa 50 odsto nezaposlenih

Izvor: SandzakPress.net, 26.Feb.2014, 00:13

Novi Pazar - Ministar omladine i sporta u Vladi Srbije u ostavci Vanja Udovičić rekao je danas na dodjeli stipendija najboljim studentima u Novom Pazaru da je najveći zadatak Vlade obezbeđivanje novih radnih mjesta. “Preko 50 odsto mladih u Novom Pazaru nema posao i najveći zadatak i briga Vlade...

Nastavak na SandzakPress.net...

Udovičić: Dan započeti sportom

Izvor: Akter, 26.Feb.2014

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je studentima u Studentskom gradu predstavio planove Ministarstva za razvoj univerzitetskog sporta

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.