Udovičić: U kampu Karataš 300 ljudi

Izvor: B92, 20.Sep.2014, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić: U kampu Karataš 300 ljudi

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je danas da je u kampu Karataš kod Kladova trenutno smešteno više od 300 ljudi.

Udovičić je istakao da je ovaj centar otvorio svoja vrata za stanovništvo evakuisano iz Tekije i pripadnike vojske koji pomažu ugroženima.

"Odmah smo stavili na raspolaganje sve kapacitete i sarađujemo sa opštinom, vojskom i lokalnim štabom za vanredne situacije. Želimo da na najefikasniji način pomognemo ljudima koji su morali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da napuste svoje domove usled poplave i klizišta u Tekiji kod Kladova. Pored evakuisanih lica koja su ovde smeštena, kamp Karataš kao svoju bazu koristi i vojska koja pomaže narodu", rekao je Udovičić.

Od 70 ljudi koji su prvobitno potražili pomoć u Karatašu, u kampu je ostalo 25 čiji su domovi najugroženiji.

Kamp služi i kao baza za 285 vojnika i pripadnika jedinice za čišćenje terena RTB Bor, koji pomažu u otklanjanju posledica poplave i klizišta.

Ministar se zahvalio zaposlenima i rukovodstvu Zavoda za sport koji danonoćno pomažu smeštenima u Karatašu, kao i vojsci, radnicima hidroelektrane Djerdap i RTB Bor, ali i stanovništvu okolnih mesta koji su se angažovali da pomognu žiteljima Tekije.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.