Udovičić: Sportom protiv droge i alkoholizma

Izvor: Blic, 03.Okt.2013, 17:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić: Sportom protiv droge i alkoholizma

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je danas beogradsku opštinu Obrenovac uz poruku da je jedan od osnovnih zadataka države briga o zdravlju nacije, u čemu je sport među ključnim elementima.

"Jedan od osnovnih zadataka države je da brine o zdravlju nacije, a upravo je sport glavni saveznik u borbi protiv sve veće narkomanije i alkoholizma među mladima. Model ulaganja u sport koji je osmišljen u Obrenovcu pravi je primer kako se sportom možemo uspešno boriti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << protiv ovih poroka", rekao je ministar Udovičić tokom današnje posete Obrenovcu.

On je, nakon posete Prvoj obrenovačkoj osnovnoj školi i fudbalskom klubu Radnički u kojem deca treniraju o trošku opštine, poručio da bez redovne fičičke aktivnosti od malih nogu ne može biti ni u potpunosti zdrave nacije.

"Ministarstvo i ja lično uvek ćemo podržati ideje, projekte i aktivnosti koje našu decu usmeravaju na sport", kazao je Udovičić.

Ministar je pozvao sve opštine u Srbiji da, poput Obrenovca, ulažu u sport, jer to nije trošak, već investicija u zdravlje i bolju budućnost naše dece.

"Ovakav model je za svaku pohvalu i pozivam i ostale gradove i opštine da, u okviru svojih mogućnosti, izdvoje sredstva za školski i rekreativni sport. U vreme krize kada roditelji često imaju samo za najosnovnije, Ministarstvo, ali i opštine trebalo bi finansijski da pomažu da se ispuni jedna od najvažnijih stvari za zdravlje, a to je bavljenje sportom", poručio je Udovičić.

Rukovodstvo opštine Obrenovac osmislilo je model kako da podstaknu deca i omladina da se bave rekreativnim i amaterskim sportom.

Svoj deci i omladini omogućeno je da besplatno treniraju sport po izboru, a mlađi osnovci dva puta godišnje, zimi i leti, imaju priliku i za rekreaciju na srpskim planinama.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.