Udovičić: Glas mladih mora da se čuje

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 14:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić: Glas mladih mora da se čuje

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić i v.d. direktora Dom omladine Beograda Marko Stojanović potpisali su danas sporazum o saradnji na edukaciji mladih i stvaranju boljih uslova za njihov razvoj.

Udovičić je istakao da će mladi kroz ovu saradnju imati širi prostor za izražavanje i delovanje.

- Ovaj sporazum garantuje da mladi prisustvuju raznim tribinama, koncertima i da učestvuju u obrazovnim programima. Glas mladih mora da se čuje. Na nama je da im pružimo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << priliku i damo mogućnost da biraju - rekao je Udovičić na konferenciji za medije u Domu omladine.

On je ocenio da je u javnosti nedovoljno prikazan potencijal Doma omladine.

- Svi smo osetili toplinu ovog doma, njegovu posvećenost i angažovanje. U vremenu tranzicije zapostavili smo brigu o nama samima i zapitajte se kada ste se poslednji put rekreirali, ili se edukovali. Dom omladine se zalaže za sve to, mladi su inspiracija, oni će rešavati sve probleme i zaslužuju svu pažnju. Neophodno je da razvijemo sve kulturne centre, ne samo ovaj. Svaki grad u Srbiji zaslužuje da ima svoj kulturni dom - naglasio je Udovičić.

Marko Stojanović je istakao da je ova saradnja logična i dodao da je došlo vreme da mladi dobiju bolje uslove koji nudi ovaj sporazum.

- Ministarstvo omladine i sporta i Dom omladine su do sada sarađivali, ali to je sve bilo sporadično. Ova nova saradnja je logična, pogotovo što uskoro punimo 50 godina. Sporazum će nam dati okvir da se stvore bolji uslovi za našu omladinu. Dom omladine Beograda i Ministarstvo omladine i sporta su proteklih godina prihvatili odgovornost za vaspitanje dece i to sprovode u delo. Došlo je vreme za nova prilagođavanja i nove tehnološke, društvene stvari - dodao je Stojanović.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.