Udovičić: Država isplatila dugovanja sportistima

Izvor: Radio 021, 10.Avg.2015, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić: Država isplatila dugovanja sportistima

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić rekao je večeras da je država isplatila dugovanja sportistima i savezima, a da se jeftini politički poeni sakupljaju uz pomoć priča da država ne vodi računa o sportu.

Udovičić je, gostujući u Dnevniku RTS-a, rekao da mnogi pokušavaju da prikupe političke poene i umanje uspeh vaterpolista plasirajući priče kako se ne vodi računa o sportu.

On napominje da o dugovanjima može da priča i kao sportista i kao ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << i dodaje kako je bio u situaciji da su mu dugovali zarade i po godinu i osam meseci. Udovičić podvlači da država danas ne duguje nijedan dinar ni igračima, niti bilo kom savezu.

Kako bi država pokazala da joj je stalo do sporta, već je obezbeđeno 120 miliona dinara i besplatna Arena za Evropsko prvenstvo u vaterpolu koje će u Beogradu biti održano sledeće godine, naveo je ministar. Udovičić naglašava da će država isplatiti eventualne dugove koje je nasledila od prethodnih vlasti, ali, kako je dodao, ne može se očekivati da Vlada rešava svačije probleme i pokriva dugove svakog kluba.

Udovičić je podsetio kako je do danas oko 93 posto dugova isplaćeno svim savezima i naglasio da ovakav trenutak sportisti odavno nisu videli. On je zaključio da će nadležni učiniti sve da i 2016. godina bude uspešna, da novac koji je država obećala ne sme da kasni i da će što pre biti isplaćen sportistima.

Prema njegovim rečima, svakom vaterpolisti, osvajaču zlatne medalje na svetskom prvenstvu, biće isplaćeno po 30.000 evra.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.