Uđite u cenrar PODIVLJALOG TORNADA

Izvor: Blic, 03.Dec.2015, 12:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uđite u cenrar PODIVLJALOG TORNADA

Oni koji idu u lov na tornado žive veoma uzbudljiv život. Njima je cilj da snime ono što se dešava u neposrednoj blizini podivljalog vetra. Brendon Ajvi je jedan od onih koji mogu da se pohvale ovim zanimanjem, a ovo su delovi jednog njegovog snimka.

Na početku ovog snimka, koji je nastao u SAD, deluje kao da se sprema obična prolećna oluja s grmljavinom.

Ali to zapravo nije samo kiša. Iza oblaka se krije moćno čudovište.

Ako pogledate na levu stranu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << videćete ivicu tornada, prema kojoj se može odrediti da je njegova širina veća od dužine.

U ovom trenuku vetar duva 200 kilometara na čas. Ništa osim prednjih svetala auta ne vidi se napolju.

Prljavština i ruševine koje je zahvatio tornado pretvorile su dan u noć. Vetar duva brzinom od 280 kilometara na čas.

Da nije u posebno opremljenom vozilu, ono što je u jednom trenutku udarilo u staklo, probilo bi ga. Ovako je samo ogrebano.

Nakon 2 minuta divljanja, tornado je nastavio dalje i ponovo se razdanilo.

Vozilo koje Brendon koristi za "lov na tornado" zove se "Tornado Intercept Vehicle 2" i zapravo je tenk sa štitovima koji dopiru do zemlje tako da vetar ne može da prodre ispod njega i ponese ga sa sobom. Crveni štapovi sa strane zapravo su klinovi koji se zabodu u zemlju i dodatno obezbeđuju ovo masivno vozilo.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.