Udes dva francuska vojna aviona

Izvor: RTS, 24.Sep.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udes dva francuska vojna aviona

Dva najmodernija francuska aviona tipa "Rafal" srušila se u Mediteran, nedaleko od jugozapadne obale Francuske. Jedan pilot spasen, dok se drugi vodi kao nestao.

Dva francuska vojna lovca "Rafal" koja su poletela na probni let sa nosača aviona "Šarl de Gol" srušila su se u Mediteran, saopštila je francuska vojska.

Jedan od pilota je spasen, dok se za drugim još traga, navedeno je u vojnom saopštenju i dodaje se da je u pitanju bila obuka, a ne operativni zadatak, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << preneo je Rojters.

U potrazi za drugim pilotom učestvuju jedan spasilački brod, civilni helikopter i dva vojna aviona.

Nesreća se dogodila oko 30 km od grada Perepinjan, na jugozapadu mediteranske francuske obale.

Pojedinosti ove nesreće još uvek nisu saopšteni. Vojni lovci "Rafal" su najnoviji model francuskog ratnog vazduhoplovstva.

Još ni jedna zemlja nije kupila ove avione, mada je Brazil vodio pregovore o kupovini.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.